29 de septiembre de 2015

Plans, selecció del món fictici

PLANS
1 dels 100 plans icònics del cinema
Que és un pla?, és una pregunta molt teòrica per a aquest apartat, ja que hi ha diferents teories amb les seves respostes sobre que és un pla, així que només parlarem dels plans bàsics, angles i moviments que se li pot exercir a la càmera per aconseguir l'atenció de l'espectador.

->Long shot (Gran pla general)
Com a primer lloc tenim el gran pla general, aquest és el pla més obert o distant que hi ha amb l'objectiu; s'utilitza habitualment per situar el personatge en escena, mostrar a l'espectador on hi ha el personatge, situar el que l'envolta o mostrar altres personatges que estan al voltant seu; però una cosaa especials que podem obtenir amb aquest pla seria mostrar a l'espectador que estan succeint més d'una acció en l'escena o d’unar una escena dramática al personatge si estiqués sol.












->Full shot (Pla general)
Aquest tipus de pla és molt semblant a l'anterior, però les diferències en destacar serien l'aproximació als personatges o personatge, mostrar les dimensions dels espais creats entre el personatge i l'escenari i per últim mostrar les característiques principals dels  personatges, ya sigui els seus movimentes, accions, etc.













->Pla amercià
En el pla americà ens trobem els personatges tallats per una mica més avall dels malucs; això té un motiu, al cinema western es necessitava mostrar als texans amb les seves pistoles que les tenien col·locades per l'altura dels malucs, simple.

                 











->Medium shot (Pla mitg)
Si el nostre personatge no és un vaquer, tenim aquest tipus de pla, ja que ens mostra al personatge des del pit cap amunt i ens transmet sensació d'intimat amb ell; aquest tipus de pla serveix de major manera a les escenes de diàlegs, ja que fins i tot podem veure els braços del personatge i com els mou i com tenim una aproximació a la seva cara podem veure amb més detall les gesticulacions.
         
 











.- D'aquí obtenim dues variacions: Two shot i Over the shoulder shot (sobre l'espatlla).
-Two shot: És el mateix que el pla mitg, però amb dos personatges a la vegade.

 

-Over the shoulder shot: La mateixa altura, però el punt de vista per darrera de l’espatlla d’un dels dos personatges.

 


->Close up (Primer pla)

En aquest pla es troba des del coll del personatge fins a la seva cap; en aquest pla es crea una dramatització de l'escena i és on s'expressa de gran manera els sentiments del personatge; en aquest tipus d'escenes es necessitaria un gran actor, ja que en crear una intimitat superior amb l'espectador, si no s'expressa bé els sentiments no queda gens bé l'escena.

         

->Extrem close up (Primerisim pla)
S'utilitza per mostrar amb més detall algunes de les faccions del rostre del personatge, ulls, mans, etc.

                    

->Insert shot (Pla detall)
Amb ell fem destacar un objecte que sostingui el personatge, o donar importància a algun objecte important que aquest per l'escenari que farà continuar la història o sigui rellevant per a la història.

                 



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si eres un critico con ciertas pautas sensatas, gracias por participar.